Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Πρόταση για το ασφαλιστικό

Ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές έρευνες του υπουργείου απασχόλησης, αποτελεί η κατάθλιψη των συνταξιούχων. Η αιφνίδια διακοπή εργασίας οδηγεί στην περιθωριοποίηση, την αποξένωση και εν τέλει στην απομόνωση αυτών από το κοινωνικό σύνολο.
Ο υπουργός απασχόλησης Β. Μαγγίνας αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσει την έξαρση αυτού του φαινόμενου , προσθέτοντας έτσι και αυτός με τη σειρά του ένα λιθαράκι στο συρρέων κοινωνικό έργο της ευσυνείδητης κυβέρνησης της Ν.Δ. Έτσι λοιπόν, προτίθεται να παρατείνει τον χρόνο εργασίας των πρόδρομων καταθλιπτικών για 2 τουλάχιστον έτη και έπειτα να τους εντάξει σε εθελοντικά εργασιακά προγράμματα ημιαπασχόλησης, συνδυασμένα με δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης. Βέβαια, ο Β. Μαγγίνας αναλαμβάνει το ρίσκο να μην προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν οι ευεργετηθέντες πολίτες αλλά, κατάθλιψη δεν πρόκειται να πάθουν.
Το τερπνό μετά του ωφελίμου…υπουργέ μου!!

Οι σταυροφόροι του λαού

Η καθημερινή είσοδος των 10 βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ στη βουλή πραγματοποιείται με τη μορφή ιεροτελεστίας. Δίνουν ραντεβού μια συγκεκριμένη ώρα στον αύλειο χώρο της βουλής, όπου καταφθάνουν ντυμένοι ομοιόμορφα ως σταυροφόροι, καβαλώντας άλογα μεγαλωμένα στις πλαγιές του Ολύμπου και κρατώντας στο χέρι σφιχτά τις εξάμετρες μακεδονικές σάρισες. Παρκάρουν τα άλογα στο ΄΄προσταύλιο’’ της βουλής και εισέρχονται σε αυτήν, με σαλπίσματα και πολεμικές ιαχές. Αφού κάνουν φωναχτά την προσευχή τους, παρατάσσονται σε θέση μάχης στα χαρακώματα της βουλής, όπου ασκούν δημιουργική και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ο Γ. Καρατζαφέρης, ως επικεφαλής της πομπής των σταυροφόρων και ΄΄ πρίγκιπας ΄΄ της πολιτικής τακτικής(από τακτική σκίζει, είναι η αλήθεια), άρει τους ηθικούς κανόνες του πολιτικού μας πολιτισμού μόνο σε περίπτωση χρήσης κάποιων απαγορευμένων λέξεων όπως Σκόπια, κομμουνισμός, μετανάστες, Τουρκία και τότε επιδίδεται σε πολεμικές πιρουέτες και εθνικιστικά κελεύσματα μάχης.
<< Πιασάδικες>> οι εθνικιστικές και θρησκευτικές κορώνες φίλε Γιώργο αλλά εμείς θέλουμε και αποτελέσματα.
Την Πόλη πότε θα την πάρουμε?

Ο διαιτητής

Μία υποψηφιότητα τύπου ΄΄ Κ. Σκανδαλίδη ΄΄, η οποία συνοδεύεται από απειροελάχιστες πιθανότητες εκλογής, προσφέρεται για ριζοσπαστικές και καινοτόμες πολιτικές προτάσεις, όπως και απρόσκοπτες θέσεις, που δε θα εμπεριέχουν, ως θεμέλιο συστατικό, το φόβο του πολιτικού κόστους. Ο πάσχων -κατά τα φαινόμενα-από το σύνδρομο της καυτής πατάτας, σύντροφος Κ.Σ περιορίστηκε σε έναν φοβικό διαιτητικό ρόλο,
αναλωνόμενος σε συνθήματα εκτόνωσης του ύφους ΄΄ βάλτε τα μαχαίρια στα θηκάρια ΄΄ και σε μηνύματα εικονικής ενότητας αφού, αυθαίρετα, χρεώθηκε τη διασφάλιση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.
Αξιολογώντας έτσι τον διαιτητή Κ.Σ, του χρεώνω στα θετικά την ομαλή -παρά τις συνεχείς εντάσεις και προστριβές- διεξαγωγή του εσωκομματικού αγώνα, όπου, εύστοχα, δεν εξάντλησε την αυστηρότητα του, περιοριζόμενος σε απλές συστάσεις και ελάχιστες κίτρινες κάρτες.
Συγχαρητήρια λοιπόν Κώστα για τη διαιτησία σου!
Παρ’ αυτά, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φλέρταρες έντονα με την κόκκινη κάρτα, ίσως γιατί δεν αντιλήφθηκες ότι ο πολιτικός σου χώρος δεν έχει πρόβλημα ισορροπιών αλλά θέσεων!

Ο αμερόληπτος Γιάννης

Υποψήφιος για το βραβείο αντικειμενικότητας στη δημοσιογραφία προτάθηκε -δια βοής- από το τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό της χώρας μας ο δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης.
Ως σύγχρονος Λυκούργος της t.v, ο αξιαγάπητος-κατά τ’ άλλα- Ιωάννης υιοθέτησε νέους δημοσιογραφικούς τηλεοπτικούς κανόνες όπου δε ρωτά αλλά τοποθετείται, δεν ισορροπεί αλλά παίρνει θέση, δεν ενημερώνει αλλά προπαγανδίζει.
Βέβαια ,οφείλω να ομολογήσω πως η παράδοξη δημοσιογραφική του στάση δρα ψυχοθεραπευτικά στους τηλεοπτικούς του αποδέκτες, αφού καταφέρνει να τους εκτονώσει, αποβάλλοντας από μέσα τους κάθε νοσηρή σκέψη για το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
-Με λένε Στέφανο Παραστατίδη και είμαι καλά …(ως πότε?)