Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Το Κ.Κ.Ε. νίπτει τας …μετοχάς του!


Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

C4I: ο ανιχνευτής μιζαδόρων!


Scandal break (part I)


Ένας «σκανδαλώδης» παρα-πολιτικός πυρετός, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, δε μας αφήνει, εμάς τους δήθεν απολίτικους, να κάνουμε μία παύση και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας.
Παρά το γεγονός ότι οι «πολύχρονοι» βουλευτές μας- που αντιμετωπίζουν τα σκάνδαλα ως ένα φυσικό γεγονός που επρόκειτο να συμβεί- παραπέμπουν στο Σεπτέμβριο για τη συνέχεια της σειράς «scandal break», με απώτερο σκοπό την απόσβεση των εξοχικών τους κατοικιών, οι πρόεδροι προσχεδιάζουν την απόδραση των κομμάτων τους από το πολιτικό τέλμα.

Η Ν.Δ. αδυνατεί να «περιφράξει» τον ατίθασο Τατούλη, που εκμεταλλεύεται με τον ιδανικότερο τρόπο την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. και ανακηρύσσεται σε πρόσωπο των ημερών, λέγοντας απλά την άποψή του(ς) και διδάσκοντας με εξαιρετικό τρόπο τη δημοκρατία με …βέργα (151+1) στους «μαθητευόμενους» ομοϊδεάτες του.
Βέβαια, ο Καραμανλής γνωρίζει ότι δεν πρέπει να προσωποποιήσει το πρόβλημα και ότι, αν το κάνει, απλά ο Τατούλης θ’ αλλάξει όνομα και θα παίξει άλλος τον ίδιο γνώριμο ρόλο τού «αποστάτη στα λόγια», εξυπηρετώντας έτσι, ηθελημένα ή μη, τον «αποστάτη στα έργα»!
Αν και αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού, καθώς παρακολουθεί στωικά τα μαθήματα πολιτικής δημοκρατίας του Τατούλη, διαγραφή δεν προβλέπεται ούτε καν ως μέσο παραδειγματισμού, σύμφωνα με τον κώδικα μακιαβελικής δεοντολογίας και, ίσως, η επιστροφή του «μεσσία» Κουκοδήμου να επαναφέρει την πολυπόθητη κομματική πειθαρχία.
Πάντως, η Ντόρα έχει ανάψει τα κάρβουνα στο μαγκάλι και οι πολιτικές πανελλαδικές επισκέψεις του Αβραμόπουλου στις κομματικές οργανώσεις δεν της προσφέρουν την πολυτέλεια της αναμονής. Με παραξενεύει το γεγονός πώς δεν προέκυψε ένας Τατούλης και για την υγεία (είναι και πρόσφορο το έδαφος)… Θυμίζω το «Βουλγαράκη των αρχηγικών βλέψεων» (και όχι άδικα) να παλεύει να διατηρήσει το υπουργείο του! Άλλωστε, ο Μητσοτάκης μάς έχει συνηθίσει, κατά την πολιτική του καριέρα, στις «αλά Πούτιν» παρασκηνιακές πολιτικές πρακτικές, όπου και αυτοτιτλοφορείται ως ένας απ’ τους πρώτους διδάξαντες!

Όλοι αναγνωρίζουν ότι διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες πολιτικές -για τους πολιτικούς- περιόδους στον τόπο μας, όπου η πληροφορία η Ισκαριώτισσα μαραίνει τα άνθη της διαφθοράς και μετατοπίζει την –επί αιώνες εγκατεστημένη- διαπλοκή απ’ το μέσο του ελληνικού ουρανού!
Πάρα ταύτα, υποκλίνομαι στον επικοινωνιακό τρόπο, που χειρίζεται ο Ρουσόπουλος τα σκάνδαλα που ξεσπούν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση…
-Γιατί μαλώνουν οι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το αν θ’ αλλάξουν ή όχι την ονομασία του κόμματός τους;
Εδώ ο Θοδωρής βάπτισε το κόμμα του «Δικομματισμό» και κατάφερε να μοιράζει το πολιτικό κόστος του «κυβερνώ» και στους μη κυβερνώντες, καθιστώντας, έτσι, το κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκυβερνών με το δικό του, έστω και στα σκάνδαλα!!!
Ποιος θα φανταζόταν ότι ο πράος και ήρεμος δημοσιογράφος Θοδωρής (μέχρι και η μάνα μου τον συμπαθούσε) των «απίπερων» συνεντεύξεων και των ουδέτερων διαλόγων θα μεταλλασσόταν σε μετρ της προπαγάνδας; Πάντως, όχι η μάνα μου!
-Αλλάζει, τελικά, ο άνθρωπος; Αλλάζει και πετάει και με γαϊδούρι, αν χρειαστεί…για να λύσουμε και κάποιες ρητορικές απορίες…

Παρακολουθώντας με ιδιαίτερη προσοχή τα μυθικά σενάρια των πρόωρων εκλογών -που, εσκεμμένα, διαρρέουν οι επικεφαλής της προπαγάνδας- οφείλω να ομολογήσω πως είναι άκρως αποτελεσματικά για τους πολιτικούς & πολιτευτές του τόπου μας, καθώς καλλιεργούν και διαχειρίζονται, άριστα, τις άμετρες ατομικές και οικογενειακές τους φιλοδοξίες!

Όσο για τον -επί τετραετία- «αμεταρρύθμιστο» και «ανεπανίδρυτο» Έλληνα πολίτη;
Το έφαγε και το έζησε το παραμύθι απ’ την αρχή έως το τέλος του…
Ένα παραμύθι με κακό τέλος…

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

O ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία…


Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Οι μνηστήρες της διαγραφής!


Οι γαστρονομικές ανησυχίες των G8!