Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Το παιχνίδι του δολοφόνου

Η Κυβέρνηση μισθώνει τη Συνέντευξη να δολοφονήσει τον Άνεργο.
Ο Άνεργος έχει ραντεβού με τον Ασέπ στην πλατεία Δικαιοσύνης.
Η Συνέντευξη είναι κρυμμένη με ένα όπλο στο χέρι στο ρολόι της πλατείας.
Ο Περαστικός ταΐζει τα περιστέρια πλάι στο συντριβάνι.
Ξάφνου, ακούγεται ένας πυροβολισμός.
Ο Άνεργος πέφτει αιμόφυρτος.
Η Συνέντευξη κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά του ρολογιού της πλατείας.
Η Κυβέρνηση κάνει κλήση στο κινητό τηλέφωνο της Συνέντευξης.
Ο Ασέπ γονατίζει, ακουμπάει και λερώνει τα χέρια του με το αίμα του Ανέργου.
Ο Περαστικός δείχνει τον Ασέπ και φωνάζει: Να τος ο δολοφόνος.

Ποιος είναι ο δολοφόνος;
Τα πορίσματα του Λερναίου δικαστικού μεγάρου είναι τα εξής:

Δικαστικό μέγαρο Μαξίμου: ο Ασέπ.
Δικαστικό μέγαρο Χ. Τρικούπη: η Κυβέρνηση.
Δικαστικό μέγαρο Ελλάδος: ο Άνεργος.
Λαϊκό Δικαστικό μέγαρο: η Συνέντευξη.
Το προσωπικό μου δικαστικό μέγαρο: ο Περαστικός.

Και εσύ, αγαπημένε μου αναγνώστη, ψάξε τον Κομιστή…

Αν-Αξιοκρατία


ΘΕΜΑ: Το «θέμα» των ημερών.

ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Η προσθήκη υποκειμενικών κριτηρίων (π.χ. συνέντευξη) στην αξιολόγηση ενός υποψηφίου για μια θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα επισυνάπτει καχυποψία στον υποψήφιο και του προσθέτει, στα ήδη υγιή αντικειμενικά κριτήρια πρόσληψης, τη δυνατότητα χρήσης παράδοξων, παράτυπων, ανήθικων και άλλων παρεμφερών μεθόδων, σε σχέση με την επιλογή τους για τη διεκδικούμενη θέση, στα πλαίσια της υποκειμενικότητας των κρινόντων, οι οποίοι δύνανται να καταχραστούν εξουσία για ίδιον ή κομματικό όφελος.

ΑΦΟΡΜΗ: Ο αποκλεισμός της εν λόγω κυρίας από τη λίστα μονιμοποίησης των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ.

ΑΙΤΙΑ: Η δυνατότητα επιλογής 148 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού με ρουσφετολογικό χαρακτήρα.

ΣΚΟΠΟΣ: Η πραγματοποίηση του ελληνικού ονείρου.
The famous “greek dream”, witch is: Μια θέση στο δημόσιο τομέα.


ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Η κάθε λογής ατομική-υποκειμενική κρίση πλαισιωμένη από αντικειμενικά κριτήρια που συνάδει άρρηκτα με τις διαπραγματευτικές ικανότητες του κρίνοντος και τις ενδοτικές δυνατότητες του κριθέντος αποτελεί θηλιά στο λαιμό της Αξιοκρατίας.


Φαρ Ουέστ



-Roussopoulos Eastwood (the sheriff): Εγώ είμαι ο Νόμος. Θέλω το κεφάλι του και σύντομα. 5.000.000$ σε όποιον μου το φέρει.

-Themos Cooper (the wanted): Θα πουλήσω το τομάρι μου ακριβά. Θα πάρω όσους περισσότερους μπορώ μαζί μου. Ό,τι ξεκίνησε με αίμα, θα τελειώσει με αίμα.

-Makis Wayne (the bounty hunter): Δύσκολη δουλειά να είσαι «κυνηγός επικηρυγμένων» μα κάποιος πρέπει να την κάνει, φίλε μου. Θα τον κυνηγήσω ακόμη και στα όνειρά του. Θα γίνω ο Εφιάλτης του!

-Karamitsos (the unrelated): Πω πω!, εδώ είναι Άγρια Δύση. Πού πας, ρε Καραμήτσο!!

Αδιάβλητοι διαγωνισμοί

Οδηγίες μεγάρου Μαξίμου προς κυβερνητικούς εξεταστές διαγωνισμών του Δημόσιου τομέα.

Βασικά κριτήρια πρόσληψης διαγωνιζομένων.

1) Σεξουαλικές επιδόσεις διαγωνιζομένων- Η βαθμολογία δε θα περιορίζεται σε θεωρητική αξιολόγηση αλλά θα καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα στον εξεταστή την σεξουαλική τους αξία. Φυσικά, εδώ θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας. Αναλογιζόμενοι ότι το αλάθητο των κριτών δεν υπάρχει, θα δίνεται στους διαγωνιζομένους και ένα έντυπο στο οποίο θα βαθμολογούν τον «επιβήτορα-εξεταστή». Οποιαδήποτε χαμηλή βαθμολογία θα οδηγεί σε αντικατάσταση του εξεταστή. Μας πηδάνε που μας πηδάνε, τουλάχιστον να το ευχαριστιόμαστε…
2) Βαθμός υπόκλισης- Οι εξεταζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα τριών υποκλίσεων. Εδώ βαθμολογείται ο τρόπος, η διάρκεια και οι μοίρες επίκυψης του «οσφυοκάμπτη-διαγωνιζομένου». Οποιεσδήποτε ιατρικές γνωματεύσεις για οσφυαλγία των διαγωνιζομένων δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν.
3) Μήκος γλώσσας- Οι εξεταζόμενοι θα γονατίζουν γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι, θα βγάζουν τις γλώσσες τους πάνω στο τραπέζι και θα μετριέται με εκατοστόμετρο το μήκος της γλώσσας. Το αποτέλεσμα θα πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή ύγρανσης της γλώσσας, θα διαιρείται με την κίνηση της γλώσσας και θα προστίθεται στη γενική βαθμολογία. Άριστοι υπάλληλοι θεωρούνται αυτοί που προκαλούν ρευματικά (που λέει και η γιαγιά μου) στον προϊστάμενό τους από το γλείψιμο!
4) Πολιτικό κόμμα- Η πολιτική επιλογή του κόμματος θα πρέπει να συμβαδίζει με αυτή του εξεταστή. Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο κόμμα και να έχει πληρώσει όλες τις συνδρομές του. Οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα τον θέτει αυτόματα εκτός διαγωνισμού.

Ανοίγουν επιτέλους οι δρόμοι για τους άξιους και ικανούς…
Εμπρός όλοι μαζί, να συνθέσουμε τον ανθρώπινο εξευτελισμό!!!

Σε σχήμα …ψαριού






Το ψάρι
βρωμάει
από τη
…συνέντευξη

Καραμανλική εξίσωση

Βασιζόμενοι στη θεωρία του Κ. Καραμανλή ότι:

«ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» + «ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ» = «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ».

Θέτουμε το ακόλουθο ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ + ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ = ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ + ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ = ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ «Χ»?


Λυσάρι Μαξίμου: Όπου Χ=Τσιτουρίδης!!!

Της ρήσης το …κάγκελο

Ρήση 1

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται» είπε μάλλον στη ρύμη του λόγου του ο πρωθυπουργός.
Βέβαια, η επιλογή του Σ.Δ.Ο.Ε να επισκεφθεί τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων το Θέμο Αναστασιάδη δεν ήταν προϊόν εκβιασμού. Απλά ήθελαν εθιμοτυπικά να του «ψάλλουν» στο αυτί τα κάλαντα…

Ρήση 2

«Η κυβέρνηση δεν κρύβει, ούτε κρύβεται»!
Αυτό το άμοιρο το DVD ξεγλίστρησε από τα χέρια του Ανδριανού – ο οποίος μόλις το παρέλαβε και ήταν καθ’ οδόν στο δρόμο για τη δικαιοσύνη – και πήδηξε μες το συρτάρι του και κλειδώθηκε. Μια εβδομάδα ήταν σκυμμένο όλο το επικοινωνιακό team της κυβέρνησης πάνω από το συρτάρι του Ανδριανού και παρακαλούσε το DVD να βγει. Και αυτό το σκασμένο πείσμωσε και δεν έβγαινε με τίποτα. Πέρασαν επτά μέρες, πείνασε, δίψασε, του έταξαν και τουαλέτα και υπέκυψε στις φυσικές του ανάγκες.
Η κυβέρνηση δεν κρύβεται αλλά ο ελληνικός λαός «τα φυλάει» στον τοίχο της προπαγάνδας και μετράει σκάνδαλα. Αρκετά μετρήσαμε. Φτου και βγαίνουμε!!

Ρήσεις, γενικά..

Αλησμόνητες παραμένουν και άλλες ρήσεις του νυν πρωθυπουργού όπως «θα κυβερνήσουμε σεμνά και ταπεινά», «θα πατάξουμε τη διαφθορά», περί «νταβατζήδων» και άλλα πολλά…
Μήπως καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει;