Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Παγκόσμια κινητοποίηση για την αναστολή θανατικής ποινής του φοιτητή Sayed Pervez Kambaksh

Ο κ.Sayed Pervez Kambaksh είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε από το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο.
Ποιό ηταν το έγκλημα του?
Κατέβασε απο το διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών.
Το άρθρο που προερχόταν απο περσική ιστοσελίδα,υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμελιστές, που διατείνονται ότι το ίδιο το κοράνι κατοχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες, έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Πρόφητη Μωάμεθ…
Ο 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητέςτου με σκοπό,όπως ισχυρίστηκε,να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα.Το αποτέλεσμα ηταν να συζητηθεί,να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς παρουσία συνηγόρου,όπως ισχυρίζονται οι γονείς κ οι φίλοι του,και να καταδικαστεί σε θάνατο.

Η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωση του φοιτητή με βασικό αίτημα την ανστολή της εκτέλεσης του κ την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ PERVEZΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ:http://www.independent.co.uk/news/world/asia/article775954.ece
για περισσοτερες πληροφοριες για την υποθεση διαβαστε αυτο:http://www.independent.co.uk/news/world/asia/save-pervez-global-protests-to-save-afghan-student-from-death-sentence-776783.htmlκαι αυτοhttp://www.independent.co.uk/news/world/asia/sentenced-to-death-afghan-who-dared-to-read-about-womens-rights-775972.html