Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Χαζόπουλος ο βουτηχτής

Ένα νέο είδος πτηνού προστέθηκε πρόσφατα στην ελληνική πολιτική πανίδα. Πρόκειται για ένα πουλί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μάλιστα αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή κατηγορία. Το όνομα του; Χαζόπουλος ο βουτηχτής.
Ανήκει στην κατηγορία των καλλικέλαδων πουλιών, αν και κατά τις αναπαραγωγικές περιόδους αλλάζει το κελάηδημα του και καλεί ερωτικούς συντρόφους με ένα χαρακτηριστικό υλακώδες τιτίβισμα. Η εμφάνιση και το χρώμα του προσαρμόζονται με βάση τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Πάντως, αυτοί οι «χαμαιλεοντισμοί» δεν του αποφέρουν ιδιαίτερα οφέλη, αφού εύκολα μπορεί να τον εντοπίσει κάποιος από το παχύ μουστάκι που κάθεται φαρδιά πλατιά στη βάση του κάνω ράμφους του. Τρέφεται με αυγά άλλων πουλιών, τα οποία δεν κλέβει αλλά διαπραγματεύεται μαζί τους, τάζοντας τους μια καλύτερη φωλιά (από το τάξιμο σπίτι δε χαλάει;). Αδιαμφισβήτητα είναι ένας άριστος διαπραγματευτής, αφού δε μένει ποτέ νηστικός.
Πρόκειται γενικά για ένα ιδιαίτερα έξυπνο πουλί του Δημοσίου, το οποίο διακατέχεται από αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, η οποία τον προδίδει ουκ ολίγες φορές στην εργασία του οδηγώντας τον σε λάθη χαζά, όπως το να μην προσέχει πού βάζει την υπογραφή του, εξού και το Χαζό-πουλος. Όπως κάθε χαζοπούλι, έτσι και ο Χαζόπουλος ο βουτηχτής είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός. Κάθε ερωτική απογοήτευση την αντιμετωπίζει με τις χαρακτηριστικές γι’ αυτόν «αποπειρώμενες» εξαντλητικές πτήσεις, όπου πετά ώσπου να προδοθεί από τις δυνάμεις του και βουτά στο κενό, εξού και το βουτηχτής.
Προστάτης του Χαζόπουλου του βουτηχτή σε αυτές τις ανόητες απόπειρες αυτοκτονίας είναι ο Άγιος «Απροπαγάνδιστος», αυτός που αντιλαμβάνεται τα πραγματικά αίτια της πτώσης, αυτός που δεν αποπροσανατολίζεται από τους αέρηδες που κατευθύνουν το στερεμένο από δυνάμεις κορμί του βουτηχτή, αυτός που πιάνει πουλιά στον αέρα!
Τέλος, ο Χαζόπουλος ο βουτηχτής ανήκει στην κατηγορία των προστατευμένων ειδών αν και δεν αποτελεί δέλεαρ για τους κυνηγούς, γιατί ούτως ή άλλως δεν τρώγεται με τίποτα!


Τελικά, το έξυπνο πουλί απ’ το ….. του πιάνεται!

Σακάτικα χαμόγελα

Ωριμάζει το ψέμα μέσα μου και κρύβεται πιο έντεχνα
στα έγκατα του νου
Εγώ τυφλά ακολουθώ το νήμα που ’χει στρώσει
στους δρόμους του μυαλού
Και ναρκισσεύεται σαν καθρεφτίζεται στα μάτια μου.


Λέξεις πολλές στο στόμα μου παλεύουνε
μιαν έξοδο να βρουν
Αν τις κρατήσω με πληγώνουνε
αν τις αφήσω με μισούν
Καθώς στα χείλη μου χορεύουνε
Χαϊδεύονται θαρρούν.


Με κουράζει η υποκρισία
Με γερνάει ένα ψεύτικο, σακάτικο χαμόγελο…
μια τυπική κοινωνική αντίδραση
που αγγίζει τα όρια του γέλιου ή του γελοίου
Με τρομάζει αυτός που φαίνομαι ότι γίνομαι, ότι είμαι



















Ίσως με γνώρισαν μαζί σου για να μη με γνωρίζω.
Μα εγώ σκοπεύω, με τον τρόπο μου, να μη με ξεχνώ
Και συ που με διαβάζεις, μη σε ξεχνάς
Έτσι, να μην ξεχνιόμαστε…άνθρωπε.


Ας είναι το 2008 μια καλή χρονιά… για όλους μας.
Ας φέρει το νέο έτος λιγότερα σακάτικα χαμόγελα….
για όλους μας.

Αγρόν αγοράζουμε και σε καλή τιμή

Το ελληνικό γεωλογικό δελτίο προβλέπει για τα επόμενα χρόνια ότι το ελληνικό έδαφος θα γίνει πάρα πολύ πρόσφορο για την ανάπτυξη ενός νέου είδους, της «οπιούχας» παπαρούνας του αγρού. Η τάση προς τις νέες καλλιέργειες σε συνδυασμό με την ανέξοδη συντήρηση του φυτού και την παράνομη αλλά κερδοσκοπική παραγωγή οπίου (ουσία με ναρκωτικές ιδιότητες που παράγει η παπαρούνα) θα δημιουργήσει μια νέα τάξη εγκληματιών, τους παπαρουνοκαλλιεργητές. Παρά τις πιθανές απαγορεύσεις του κράτους, οι παπαρουνοφυτείες θα εξαπλωθούν με γρήγορους ρυθμούς, τα Ζωνιανά θα επεκταθούν στο Πανελλήνιο, οι παπαρουνοέμποροι θα ενισχύσουν την ελληνική παραοικονομία και η εγκληματικότητα θα είναι σε μια μόνιμη έξαρση. Οι παπαρουνοχρήστες θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη και την παπαρούνα χρυσό.
Πέρα από όλα αυτά, το κράτος θα έχει τεράστιο κόστος, αφού θα οδηγηθεί στη δημιουργία κέντρων παπαρουνοαπεξάρτησης στελεχωμένων από εξειδικευμένο προσωπικό, στη δωρεάν χορήγηση υποκατάστατων, στην ενημέρωση του κοινού….
Η κυβέρνηση, αφού έλαβε σοβαρά υπόψη το θέμα αυτό, προσπαθεί να λάβει τα μέτρα της. Ενήργησε για τη σύσταση ενός νέου σώματος, αυτού των παπαρο(υνο)κυνηγών!! Η στελέχωση θα πρέπει να γίνει από άτομα ικανά, αξιόμαχα, αξιόπιστα με γνώση των φυτών του αγρού. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να ανταπεξέρθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι το μάχιμο σώμα των αγροφυλάκων. Παρά το κόστος της στέρησης υπηρεσιών του κράτους από τους αγροφύλακες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προτείνει τη διετή εξειδίκευση τους στο διαχωρισμό της παπαρούνας από τα υπόλοιπα λουλούδια του αγρού και επιπρόσθετα την ετήσια εκπαίδευση στον τρόπο κοπής της, για να μην ξαναφυτρώσει. Θα ακολουθήσει η μετακίνηση τους από το ένα στο άλλο σώμα και η προσθήκη, με μόνιμη πρόσληψη, και μιας μερίδας νέων ανέργων που θα περνούν από συνέντευξη που θα περιέχει ερωτήσεις για τις πολιτικές πεποιθήσεις της παπαρούνας.
Η υπουργός απασχόλησης ήδη υποσχέθηκε την ένταξη των παπαρουνοκυνηγών στα βαρέα και ανθυγιεινά λόγω του ότι το μάζεμα της παπαρούνας είναι επιβαρυντικό για τη μέση των πάλε ποτέ γυμνασμένων αγροφυλάκων.

Βέβαια, υπάρχει και μια μικρή επιφύλαξη για την πρόβλεψη του γεωλογικού δελτίου.
-Και αν τους διαψεύσει; Θα ακυρωθούν οι προσλήψεις των νέων και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης το παπαρουνόσωμα.
-Εε και; Είχε λόγο ύπαρξης το σώμα των αγροφυλάκων; Θα βγει ένα εντομολογικό δελτίο που θα προβλέπει τον άμετρο πολλαπλασιασμό της κάμπιας. Θα μοριοδοτηθούν οι παλαιοπροσληφθέντες παπαρουνοκυνηγοί και θα προσληφθούν ως καμπιοκυνηγοί. Οι αγροφύλακες θα μετονομαστούν σε καμπιοσιτιστές και…θα ταΐζουν τις κάμπιες να γίνουν πεταλούδες… και η δουλειά θα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς!!!
-Και αν κάποιοι χάσουν τη ζωή τους στις μάχες με τις παπαρούνες και τις κάμπιες;
-Θα ταριχεύονται με δόξα και θα φυλάσσονται με τιμή!
Κάποτε θα έρθουν σμήνη από κοράκια.
Θα χρειαστούν σκιάχτρα, θα πρέπει να φτιάξουμε φόβο.
Θα παίξουν και αυτοί το ρόλο τους, ένα γνώριμο ρόλο…

Δημοσιογραφικό ≠ απόρρητο

-Μπαμπά, μπαμπά, τι σημαίνει δημοσιογραφικό απόρρητο;
-Δημοσιοποιώ κάτι με μυστικό τρόπο, παιδί μου.
-Μα αυτό είναι αντιφατικό, ρε μπαμπά. Δένει μήπως στη θεωρία του ότι τα ετερώνυμα έλκονται;
-Όχι, αγόρι μου, αλλά λύνει τα δημοσιογραφικά προβλήματα που στηρίζονται σε θεωρίες συνωμοσίας.
-Κολλάει ως νεοελληνικός όρος;
-Όχι, αλλά χωρίζει την πληροφορία από τον πληροφοριοδότη.
-Και ο Ανδριανός που έκρυψε και τα δύο;
-Αυτό δεν είναι δημοσιογραφικό απόρρητο παιδί μου.
-Και τι είναι τότε, ρε συ μπαμπά;
-Κυβερνητικό κουκούλωμα «απορρητογράφων».