Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Πώς να γίνετε πρόεδρος

Οι σύμβουλοι του Βαγγέλη Βενιζέλου του πρότειναν να κάνει μια ειδική λεκτική διατροφή, γιατί θεώρησαν πως, ως ένας μελλοντικός ηγέτης, πρέπει να αποκτήσει μέτρο στο λόγο του, να συμμορφώσει τα πάθη του πίσω από τις λέξεις και να αποβάλει από τις φράσεις του την εγωκεντρική διαστροφή που τον οδήγησε στην πρόσφατη εσωκομματική καταστροφή.

ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 21 ΗΜΕΡΩΝ
1η εβδομάδα: Αποτοξίνωση με λαχανόσουπα. Μπορεί να τρώει όση ποσότητα θέλει και όσες φορές την ημέρα θέλει. Με αυτόν τον τρόπο θα αποβάλει από μέσα του όλες τις τοξίνες της μεγαλομανίας, της πρωθυπουργολαγνείας, του αριβισμού, της άκρατης φιλοδοξίας και του εγωκεντρισμού που δηλητηριάζουν το λόγο του. Τα αποτελέσματα θα φανούν ήδη από την τέταρτη μέρα. Ο επιθετικός λόγος του Βαγγέλη θα δώσει τη θέση του σε ένα γλυκό και ναζιάρικο τιτίβισμα (προσπαθώ να το φανταστώ….θέλει φαντασία!).

2η εβδομάδα: Σαρδέλα που θα συνοδεύεται πάντα από αμίλητο νερό. Έτσι θα επέρθει ισορροπία στο λόγο του, γιατί ο Βαγγέλης αλλάζει με τους μήνες:
Ο Βαγγέλης του Σεπτέμβρη- Αμίλητος (υπονόμευε δια της σιωπής το ΠΑΣΟΚ)
Ο Βαγγέλης του Οκτώβρη- Γλωσσοκοπάνας (πάλευε να γίνει πρόεδρος).
Ο Βαγγέλης του Νοέμβρη- Άλαλος (έπαθε ψύξη στη γλώσσα από το «ρεύμα»).
Ο Βαγγέλης του Δεκέμβρη- Σταθερός (εύχεται ολημερίς και ολονυχτίς το 2008 να τον βρει πρωθυπουργό).

3η εβδομάδα: Σταφυλοθεραπεία. Αυτό είναι το τελικό στάδιο της αποθεραπείας και της διατήρησης των αποτελεσμάτων που επιδιώκονται. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Πώς θα τη βγάλει ο Βαγγέλης μόνο με σταφύλια;
Μάλλον θα αναστενάξουν οι αμπελώνες της Μακεδονίας.

Καλό κουράγιο Βαγγέλη.
Και μακριά το δάκτυλο από το μέλι!

Το τάβλι θέλει υπομονή.
Και ο Παπανδρέου κυνήγι!

Ινδική ασφάλεια

-Μπαμπά, μπαμπά, γιατί ο Μαγγίνας έχει έναν ανασφάλιστο Ινδό στο σπίτι του;
-Για ασφάλεια, αγόρι μου.
-Και, ρε μπαμπά, ποιους φοβάται ένας Υπουργός;
-Τους πολιτικούς του εχθρούς, αγόρι μου.
-Ναι, ρε μπαμπά, και τι φοβάται ότι θα του κλέψουν; Το σπίτι;
-Όχι, αγόρι μου, τις ιδέες του για το ασφαλιστικό!

Φτωχή γιορτή




Στις 24 Νοεμβρίου γιορτάζεται διεθνώς η παγκόσμια ημέρα αντικαταναλωτισμού (buy nothing day). H διαμαρτυρία όλων των πολιτών της γης απέναντι στον καταναλωτισμό εκφράζεται τη συγκεκριμένη ημέρα με την αποχή τους από την αγορά προϊόντων και με αυτό τον τρόπο στέλνουν το μήνυμα της επανεξέτασης της υπερκατανάλωσης προς την κοινωνία, αφού είναι γνωστό ότι το πλούσιο 20% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει το 80% των πόρων της γης, προκαλώντας άνιση κατανομή του πλούτου και δυσαναπλήρωτες καταστροφές στο περιβάλλον.
Στην αντίπερα όχθη, βέβαια, υπάρχουν και οι γνωστοί-άγνωστοι σκεπτικιστές οι οποίοι μας επισημαίνουν ότι η συνείδηση του καταναλωτικού κοινού δεν επηρεάζεται από τη μια, μόνο, ημέρα της άρνησης κατανάλωσης και σίγουρα επισκιάζεται από την αγοραστική μανία των υπολοίπων ημερών του χρόνου.
Με την άποψη αυτή των σκεπτικιστών φαίνεται να συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία και σκέφτεται να προτείνει πιλοτικά την εφαρμογή της γιορτής στη χώρα μας για εξήντα ημέρες το 2008, με σκοπό η ελληνική κοινωνία να αναθεωρήσει την καταναλωτική της συνείδηση και, αν αυτό πετύχει, να το παγκοσμιοποιήσει στοχοθετώντας έτσι την ισομερή ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου.
Ως πιθανές ημέρες εφαρμογής της γιορτής, η κυβέρνηση σκέφτεται τις μονές ημερολογιακές ημέρες του Γενάρη και τις ζυγές ημέρες του Φλεβάρη. Έτσι θα καταλαγιάσει και τις όποιες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της «φίλων» επιχειρηματιών, αφού οι πολίτες, ούτως ή άλλως, την περίοδο αυτή θα έχουν ελάχιστη αγοραστική δυνατότητα λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης που θα έχουν ήδη υποστεί από την αγορά πετρελαίου, τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και του Ο.Τ.Ε. και την ακρίβεια από τις υποφαινόμενες ανατιμήσεις όλων των προϊόντων.
Έτσι ο Έλληνας που αναπόφευκτα θα «πεινάσει»-πεινάσει, με ή χωρίς εισαγωγικά, αυτόν τον χειμώνα, θα γιορτάζει την πείνα του χωρίς ίχνος ντροπής και στεναχώριας, αφού ο σκοπός-αν και πεινασμένος- θα είναι ιερός.
Έπειτα, και με σύνθημα το ΄΄πτωχοί τω χρήματι μα πλούσιοι τω πνεύματι΄΄, ο Έλληνας των ιδανικών, των αρχών και των αξιών θα μεταλαμπαδεύσει την νεοαποκτηθείσα καταναλωτική συνείδηση στους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη, μια συνείδηση που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος…

Χρόνια πολλά, λοιπόν, και με τις υγείες μας… …

Ολυμπιακό ανέκδοτο

-Μπαμπά, μπαμπά, πετάει η Ολυμπιακή;
- Πετάει, που λέει ο λόγος, αγόρι μου. Απογειώνεται, κάνει κανα-δυο μέτρα στον αέρα και ύστερα πέφτει.
-Γιατί, ρε μπαμπά; Βάρυνε από τα χρόνια;
-Όχι, αγόρι μου, από τα χρέη!
-Και γιατί, ρε μπαμπά, δεν την πουλάμε να ξεχρεώσουμε;
-Και συ μου βγαίνεις ακριβά, αγόρι μου, αλλά δε σε πουλάω!
-Δηλαδή, ρε μπαμπά, αυτό που λένε ότι η Ελλάδα πουλάει τα παιδιά της, δεν ισχύει;
-Όχι, βέβαια, η Ελλάδα δεν πουλάει, μόνο ξεπουλάει!

Τα κορμιά και τα μαχαίρια…

Το θέμα του βιασμού ανηλίκων έγινε αντικείμενο συζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα στη βουλή με αφορμή τον κατάδικο βιαστή, στον οποίο δόθηκε, με την ανοχή της δικαιοσύνης (ποια δικαιοσύνη;), μια δεύτερη ευκαιρία να κακοποιήσει σεξουαλικά, σε μια «άδεια» του, το σώμα και την ψυχή δύο ακόμη ανήλικων παιδιών. Ορθότατη υπήρξε η παρέμβαση του πρωθυπουργού να μεριμνήσει η δικαιοσύνη, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και να κατατεθούν προτάσεις που θα αποτρέπουν τέτοιου είδους απάνθρωπες ενέργειες από θλιβερούς κλώνους ανθρώπων. Ο Θάνος Πλεύρης λαμβάνοντας σοβαρά το ρόλο του, αυτόν του βουλευτή, κατέθεσε και αυτός με τη σειρά του την πρόταση του για τους διαπράττοντες παρόμοιου τύπου κακουργήματα: καταδίκη με κοπή των γεννητικών τους οργάνων (υπάρχει και στα πρακτικά της βουλής!). Οι συγγενείς, οι πολιτικοί του φίλοι και όλοι όσοι πραγματικά νοιάζονται για τον ίδιο αλλά και πιστεύουν σε μια λαμπρή πολιτική του σταδιοδρομία, έπεσαν πάνω του και του είπαν ότι δεν πρέπει η σκέψη του να βασίζεται σε τέτοιου τύπου μεσαιωνικές πρακτικές, γιατί, με την ίδια λογική, θα πρέπει να διαμελίζονται και οι φονιάδες ανήλικων παιδιών και κατ’ επέκταση να γίνεται θανατηφόρο ηλεκτροσόκ στους κατά συρροή δολοφόνους και να θανατώνονται οι εγκληματίες πολέμου. Τον συμβούλεψαν μάλιστα να προτείνει την αύξηση του χρόνου καταδίκης των συγκεκριμένων εγκληματιών και την περιορισμένη χορήγηση αδειών, πάντα με αστυνομική συνοδεία.
Ο βιδωμένος στο -πρόσφορο των δογμάτων- έδαφος Θ. Πλεύρης, αφού εισάκουσε τις ικεσίες των άπιστων φίλων, σκέφτεται πλέον να αναθεωρήσει την πρόταση του συμπεριλαμβάνοντας -πέραν του βιασμού- και τα άλλα αποτρόπαια εγκλήματα που του αναφέρθηκαν. Η πιθανή αναδιατύπωση της πρότασης θα είναι η εξής:
καταδίκη με παρά-πλευρες απώλειες… μελών και οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
Σκέφτεται, μάλιστα, την πρόταση του αυτή να τη στοιχειοθετήσει και με τη δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων εργασίας, αφού, σε περίπτωση εφαρμογής της, θα χρειαστούν και οι ΄΄Κόπτες΄΄ των μελών και οργάνων. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι προσλήψεις να γίνουν μέσω Α.Σ.Ε.Π. και όχι κοψο-μελιά με ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Επίσης, καλό θα ήταν, για τις συγκεκριμένες θέσεις να μοριοδοτηθούν οι χασάπηδες, με βάση το χρόνο εργασίας τους στο ΄΄κόψιμο’’, για μια πιο ανώδυνη τιμωρία, ως μια κοινωνική προσφορά ενός κράτους που προνοεί ακόμη και για τους κακούργους!

Ο έντονος λαϊκισμός, πολλές φορές, αποτελεί ένα είδος υφέρποντος ρατσισμού.