Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Η κυβέρνηση «λαδώνει» τα blogs;

«Το επίκαιρο τελεί αχρημάτιστο σε χώρο & χρόνο»

Ενοχλημένη σαφώς η κυβέρνηση από την άναρχη πολυφωνία των blogs, καθότι έπαψε να ελέγχει, να κατευθύνει και να παραμορφώνει τη δημοκρατία, κατά πώς ορισμένη την επιθυμεί, αποφάσισε να προβεί σε νομικά μέτρα, με τα οποία υπέθεσε ότι θα τιθασεύσει τους απείθαρχους επικριτές της.
Παρουσιάστηκε ως ο σκληρός τιμωρός της ανωνυμίας, μετατρέποντας, με τον περίφημο νόμο Δένδια, τη δύναμη του λόγου σε προσωπολατρεία, άνευ λόγου. Πόσο φαντάζει τραγικό να μη μετρά πλέον τι λες αλλά ποιος είσαι.

Εντούτοις, το μέτρο αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό να κατευνάσει την ελεύθερη έκφραση. Χρειαζόταν κάτι πιο δραστικό και ενδεδειγμένο, κάτι που να φιμώσει επαρκώς τους απρόσωπους εχθρούς της προπαγάνδας.
Και αν το μαντήλι που ‘χεις στα χέρια σου δε φτάνει να φιμώσει το ζυμαρένιο στόμα τους, γέμισ’ το στόμα τους λεφτά, να πάψουν να μιλάνε.

Σερφάροντας ανυποψίαστα στη μπλογκόσφαιρα, ευθύς, παρατήρησα να φιγουράρουν στο λαιμό κάποιων blogs ως γαλαζόπετρα κοσμήματα οι κρατικές διαφημίσεις του Ο.Π.Α.Π. και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Πάντα, μία δελεαστική πρόταση πρέπει να συνοδεύεται και από το ανάλογο κόσμημα.
Είναι ηλίου φαεινότερο πως η απάντηση των συγκεκριμένων blogs στην οποιαδήποτε υποτιθέμενη ερώτηση των κρατικών εργοδοτών τους ήταν ολότελα καταφατική και πασιφανώς υποτακτική.

Φυσικά, η επιλογή πιθανώς έγινε αφού μπήκαν στην κληρωτίδα και τα 43.637 blogs που είναι καταγεγραμμένα σήμερα στο sync.gr.
Τω όντι, όλοι θα μείνουμε με την απορία πώς βρέθηκε μια τόσο μεγάλη κληρωτίδα και χώρεσε όλα τα blogs!

Το «επίκαιρο», όπως και πολλά άλλα blogs, παρά το γεγονός ότι σήμερα εντάσσεται στα 10 πιο δημοφιλή blogs της Ελλάδος όπερ θα αποτελούσε επικερδή επένδυση για τον κάθε Ο.Π.Α.Π., καθότι μοναδικό κριτήριο επιλογής, βάσει κοινής λογικής, θα ήτο η δημοφιλία ενός blog, πιθανώς να εξαιρέθηκε, «άθελα οποίου», από την κλήρωση. Ίσως, την ευθύνη φέρει ο αννοϊκός δημόσιος υπάλληλος που «αφαιρέθηκε» να τοποθετήσει όλα τα μπαλάκια-blogs στην κληρωτίδα του χρήματος.

Εμείς απλά ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση στην οιανδήποτε μελλοντική οικονομική προσέγγιση με «φιμωτικούς» όρους πως δεν μας ενδιαφέρει κανενός είδους κόσμημα, όποιο χρώμα αυτό και αν έχει, καθότι τελούμε αχρημάτιστοι σε χώρο και χρόνο!

Η καταγγελία μας έχει ως σκοπό απλά και μόνο να εφιστήσει την προσοχή στον κάθε διαδικτυακό επισκέπτη για την επερχόμενη κατευθυνόμενη ενημέρωση, που, ως «Εφιάλτης» καταλαμβάνει το νόμιμο χώρο της στο ελληνικό διαδικτυακό στερέωμα.

Τα blogs τα οποία φέρουν κρατική διαφήμιση είναι τα εξής:

http://www.antinews.gr/
http://orfni.blogspot.com/
www.parapolitika.gr

Επίσης, το χορό των Μ.Μ.Ε. σέρνουν τα εξής:
http://www.citypress.gr/
http://www.tragasnet.gr/
http://www.iapopsi.gr/

Αυτό που με δυστυχεί περισσότερο, είναι πως το διαβλητό μοίρασμα της κρατικής πίτας χορηγιών στο διαδίκτυο γίνεται κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση αυτού των ήδη υπαρχόντων Μ.Μ.Ε.

Y.γ.: Έχοντας σε ιδιαίτερη εκτίμηση και παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση δύο εκ των παραπάνω αναφερθέντων blogs, τα οποία θεωρώ, προσωπικά, αξιόπιστα και αξιόλογα, αυτών του faxtorx (antinews) και του i-reporter (orfni), θα ήθελα ν’ ακούσω την άποψή τους επί του θέματος.

Υγ2: Πηγή ενημέρωσης των blogs που φέρουν κρατική διαφήμιση, στάθηκε το blog proxeirotetradio.blogspot.com του καλού φίλου Παναγιώτη Παπαχατζή.