Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Ανέμελες νεφρεκτομές

Μονόνεφροι νεόπλουτοι,
πιο ελαφριοί ελάχιστα σε βάρος
και ασήκωτη συνείδηση,
γυρεύουν κράτη δύστυχα
ψάχνουν γονείς ξερακιανούς,
μανάβηδες-παραγωγείς παιδιών της λαϊκής,
πραμάτεια να κουρσέψουνε
φρέσκια, αιμόφυρτα ζεστή.


Κλέβουν δικαίωμα στη ζωή
και προχωρούν αγέραστοι και ανέραστοι
με ανάσα ημιτελώς ευνουχισμένη,
κοιτάζουν πίσω τους κλεφτά,
παιδιά φορούνε μιαν ουλή
στο μεσοπλάι του κορμιού
και ανέμελα στην καταχνιά
κλωτσάνε μια μπάλα.


Οι τύψεις μπάντα έχουνε,
παίζουν αδιάκοπα, υπόηχα,
πάνω σε αργυρά κρουστά
στ’ αυτιά τους γυροφέρνουνε,
φέρτε μεγάλα τύμπανα,
παίξτε απάνω, δυνατά, με κονδυλιές
χαράξτε στη μεμβράνη τους
τον τυχοδιωκτισμό.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις


Γράμμα…




Μετά από τις καταγγελίες που προέκυψαν για παράνομη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας μας από τη Γερμανική εταιρία Siemens, με απώτερο σκοπό την επιλογή προϊόντων της από την εκλεγμένη Ελληνική κυβέρνηση, το πολιτικό σκηνικό άρπαξε φωτιά.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ αποφάσισε να «ξεκουκουλωθεί», να «αυτοκαθαρθεί». Ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής-της mizens-επιτροπής έτσι ώστε να αναλάβουν τα δύο μεγάλα κόμματα τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν. Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ευθύς, συμφώνησαν με την πρόταση αυτή και ετοιμάστηκαν να σιγοτραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια Ζαλόγγου μια και «όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει».
Η Ν.Δ αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής θέτοντας ως επιχείρημα την καθυστέρηση του έργου της δικαιοσύνης στην πολύκροτη υπόθεση. Το πότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη είναι ένα αναπάντητο προς στιγμήν ερώτημα, αν και η δικαιοσύνη κινείται με ταχύτητα φωτός, αφού κατάφερε σε δεκαπέντε μόνο μήνες να μεταφράσει από τα γερμανικά στα ελληνικά όλη τη χαρτούρα της υπόθεσης.
Η Ν.Δ κατηγορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ ότι «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» αλλά στα πολιτικά πηγαδάκια λέει χαρακτηριστικά:
-Καλά, αυτοί έφαγαν το γάιδαρο και φωνάζουν; Αν βγουν όλα στο φως αυτοί θα ζημιωθούν παραπάνω, μια και εμείς φάγαμε μόνο την ουρά του γαϊδάρου!
Πάντως και εγώ προβληματίζομαι αρκετά με τη στάση της Ν.Δ.
Το γάιδαρο κανονικά τον κοιτάζουν στα δόντια και όχι στην ουρά.
-Μήπως τελικά η ουρά δεν είναι γαϊδάρου αλλά παγωνιού;








Κορώνα…


Η γερμανική εφημερίδα BILD, προσπαθώντας να εξηγήσει στους αναγνώστες της τι συνέβη με την υπόθεση Siemens στην Ελλάδα, βασίστηκε στην ελληνική λέξη μίζα την οποία και εξήγησε χρησιμοποιώντας το ελληνικό λεξικό.
Μίζα: -μικρός ηλεκτρικός κινητήρας που προκαλεί την αρχική κίνηση σε μηχανές εσωτερικής καύσεως.
-το αρχικό χρηματικό ποσό που καταβάλλει ο παίκτης σε κάθε παιχνίδι ιδίως χαρτοπαικτικό: Καλύπτω / σκεπάζω τη μίζα μου.
-μερίδιο από ύποπτες επιχειρήσεις ή εκδουλεύσεις (την υπόθεση Siemens εννοεί ο ποιητής…)

Η Ελληνική εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ αποφάσισε, μέσα από αυτή τη στήλη, να προχωρήσει στη δωρεάν εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας στους αναγνώστες της και μάλιστα από σήμερα. Ξεκινάμε λοιπόν και μαθαίνουμε την πρώτη μας λέξη στα γερμανικά η οποία είναι:
Opfer (θύμα): -αυτός που υφίσταται τα αποτελέσματα μιας κακόβουλης
συμπεριφοράς: Έπεσε θύμα συκοφαντίας / δυσφήμησης.
-αυτός που υφίσταται τις σοβαρές συνέπειες ενός ατυχήματος, μιας καταστροφής κτλ.: Tα θύματα των τροχών / του σεισμού / της θεομηνίας.
-αυτός που υφίσταται τα αποτελέσματα μιας βίαιης ή εγκληματικής ενέργειας: θύμα δικτατορίας / ναζισμού.

Τελικά, μήπως έγινε αποδεκτή εκείνη η αίτηση του Πάγκαλου για την αποζημίωση των ελληνικών θυμάτων από τους Γερμανούς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μας κατέθεσαν τα λεφτά-με ταχυδρόμο τη Siemens-σε ειδικό λογαριασμό;

Κατακτητές της δημόσιας τάξης

Στην πόλη του Μεξικό ο Δήμαρχος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Αποδεχόμενος την αδυναμία του, υιοθέτησε ανορθόδοξα μέτρα για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών σε δημόσιους χώρους, τις απαγωγές παιδιών κ.τ.λ.. Ένα από τα μέτρα αυτά που έχει ενδιαφέρον να αναφέρω είναι τα «γυναικεία λεωφορεία», στα οποία οι επιβάτες είναι αποκλειστικά θηλυκού γένους. Ο λόγος είναι οι χιλιάδες καταγγελίες που έφταναν στο Δημαρχείο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στα λεωφορεία σε καθημερινή βάση. Προς το παρόν εξυπηρετούνται δύο γραμμές με άμεσο στόχο να φτάσουν τις δεκαπέντε.
Οι αποφάσεις αυτές των μεξικανικών αρχών καταδεικνύουν ολοφάνερα την πολιτική τους αδυναμία να διασφαλίσουν την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, κάτι που σίγουρα τους καθιστά πολιτικά ανεπαρκείς.
Εν αντιθέσει με το Μεξικό, στην ευνομούμενη Ελλάδα αντιμετωπίζουμε πλέον ελάχιστα κρούσματα βίας και αυτά απομονώνονται και καταστέλλονται χάρη στις νέες τολμηρές μεθόδους των κυβερνώντων υπευθύνων για τη δημόσια τάξη της χώρας. Τελευταίο τους επίτευγμα αποτελεί η σύσταση ενός νέου σώματος αστόλων με ένστολες δραστηριότητες. Πρόκειται για το παρα-αστυνομικό τάγμα χρυσαυγιτών. Αποτελείται από ένθερμους πατριώτες που, με μηδαμινή εκπαίδευση και αφιλοκερδώς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, όποτε αυτοί θεωρήσουν ότι θα τους χρειαστεί. Σημαιοφόροι του Έθνους, γίνονται ένα με τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και κυνηγούν με γενναιότητα και τόλμη εξτρεμιστές αριστεριστές, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κάθε λογής ταραξίες. Κατά την επίθεση νομιμοποιούνται να οπλοφορούν με μαχαίρια, τσεκούρια, σπαθιά και ό,τι άλλο μπορεί να τους προστατέψει από τους ταραξίες-διαδηλωτές.
Βέβαια, η προσφορά τους στο Έθνος δε θα παραλειφθεί. Η κυβέρνηση τελεί υπό σκέψη να τους προτείνει μονιμοποίηση και συνένωση τους με τους αγροφύλακες σε ένα σώμα, αυτό των «αδιάφθορων Ελλήνων λεγεωνάριων», και να τους στέλνει σε αποστολές στο εξωτερικό για την πάταξη της κατά τόπους εγκληματικότητας.

Οπότε, ας περιμένει λίγο το Μεξικό…έρχονται οι Έλληνες κατακτητές της τάξης!

Αν έχεις τύχη, διάβαινε…

Η Κροατία επιλέγει να διασχίσει ένα διαφορετικό από την Ελλάδα μονοπάτι, για να φτάσει (σ)την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υποψηφιότητα της για μέλος της Ε.Ε., συμβαδίζει με μέτρα υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, αφού μειώνει τις τιμές στα καταναλωτικά αγαθά έως και 12%, δεν αυξάνει το ρεύμα και παγώνει τους φόρους, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει, ως πλήρες μέλος της Ε.Ε., να κάνει το παγώνι (σήμερα είναι η τιμητική του).
Εμείς, πάλι, προχωρήσαμε στην ένταξη στην Ε.Ε. με καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, κατακόρυφη άνοδο των τιμών όλων των αγαθών. Σφίξαμε το ζωνάρι όσο μας είπαν, στο τελευταίο κουμπί. Τώρα που συνηθίσαμε, το αφήνουνε σφιγμένο πάνω μας, στη μέση μας, μην πέσουν τα μπατζάκια μας…φανεί η γύμνια μας.
Τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές Ευρωπαϊκές Ενώσεις. Σε άλλη είμαστε εμείς, σε άλλη πάει η Κροατία. Άντε τυχερούληδες Κροάτες, θα περάσετε καλά!
Όσο για μας, πήγαμε στα τυφλά. Ούτε το μέρος διαλέξαμε ούτε τις τιμές ρωτήσαμε ούτε η τύχη μας βοήθησε…
Ααααα ρε Ελλάδα, καλή είσαι αλλά… γκαντέμω ρε γαμώτο!!

Πολιτικά χαστούκια

-Μπαμπά, μπαμπά, αν ρίχνεις χαστούκια σε επωνύμους, μπορεί να γίνεις βουλευτής;
-Ναι, αγόρι μου, αλλά ποιο κόμμα θα σε πάρει;
-Μα θα τους κουβαλήσεις ψήφους, ρε μπαμπά.
-Συμφωνώ, παιδί μου, αλλά θα έχεις αντιπολίτευση τους χαστουκισμένους!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Δόξα σοι, ο Θεός