Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Τεστ DNA

Φήμες λένε ότι οι Σκοπιανοί θα ζητήσουν να τους γίνει τεστ DNA από ιστορικούς-ιατρούς και μέλη του δικαστηρίου της Χάγης, για να αποδείξουν διεθνώς ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Λέτε στο τέλος να μας ζητήσουν και διατροφή;
Αχ, ρε Πασχάλη,…μας άναψες φωτιές!!

Αλλάξτε τους τα φώτα…αφήστε μας να βλέπουμε!

Η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τού οποιουδήποτε συνδικαλιστικού οργάνου υπό τη μορφή απεργίας είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας στα ευρύτερα όρια του εργασιακού τομέα.
Το ακριβοδίκαιο των διεκδικήσεων δεν είναι απόλυτα μετρήσιμο και η πλέον υπολογίσιμη γνώμη που δρα καταλυτικά, τόσο στο βαθμό και στη διάρκεια διεκδίκησης όσο και στην αποτελεσματικότητα αυτής, είναι η κοινή γνώμη.
Αυτή είναι που μπορεί να στηρίξει το δίκαιο του εργαζομένου.
Αυτή είναι που πιέζει κάθε κυβέρνηση αντλώντας δύναμη από την ψήφο της.
Αυτή είναι που θα συμμαχήσει στο σωστό, στο δίκαιο, στο αξιοκρατικό μαζί του.
Αυτή είναι που θα αναδείξει το πρόβλημά του με τον καλύτερο τρόπο.
Αυτή είναι που θα προτείνει λύσεις.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, όλοι μας πως η συγκατάθεση της κοινής γνώμης σε οποιαδήποτε κινητοποίηση συνδικαλιστικού φορέα είναι απαραίτητη.
Η αγωνία κάποιων εργαζομένων να προστατέψουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα τούς οδηγεί στην προσπάθεια διαχείρισης -δια της πρόκλησης- της κοινής γνώμης, με σκοπό να την χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί αυτό των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η. που, περιορίζοντας τη διανομή ρεύματος, άφησαν την κοινή γνώμη στο σκοτάδι και έχασαν μαζί με τη συμμαχία και το όποιο τους δίκαιο.
Θεωρώ αυτονόητες τις ευθύνες της διοίκησης της Δ.Ε.Η. που κατένειμε το ρεύμα όπου και όπως αυτή ήθελε προσπαθώντας έτσι να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εργαζομένων. Δεν θα περίμενα και κάτι άλλο από μια διοίκηση που σκοπό έχει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της κυβέρνησης.
Περιμένω, όμως, ένα κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων για ένα δίκαια κατανεμημένο ασφαλιστικό σύστημα. Εάν όποιος έχει τα πιο ισχυρά μέσα ανεξαρτητοποιείται και διεκδικεί για ίδιον όφελος και εις βάρος των άλλων (βλέπε δημοσιογράφοι), τότε θα την πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σε συλλογικές κινητοποιήσεις οι οποιεσδήποτε μέθοδοι και πρακτικές (διακοπή ρεύματος-νερού, κλείσιμο δρόμων κ.α.) νομιμοποιούνται κατά κάποιον τρόπο από το σκοπό που είναι το κοινό καλό και αγιάζει τα μέσα.
Ωστόσο, σε μεμονωμένες διεκδικήσεις θα ήταν πιο χρήσιμο η ανάδειξη των αιτημάτων να γινόταν με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον απλό πολίτη.
Θα φανταζόμουν με ευχαρίστηση, με βάση και τη χρονική συγκυρία, τους συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η., ντυμένους με στολή Καραμανλή, να φωτίζουν ο ένας τον άλλο με φακό σε μια σκοτεινή συνέντευξη τύπου. Γιατί όχι και ένας, ντυμένος Προμηθέας, δίπλα τους να ανάβει φωτιά με τη φλόγα της Ν.Δ. προμηνύοντας επερχόμενο εργασιακό μεσαίωνα; Ίσως, δίπλα και ο Δίας με έναν σβησμένο κεραυνό στα χέρια του;
Θα γελούσα πολύ, αν κοβόταν το ρεύμα στη Ρηγίλλης για έναν «απλήρωτο» λογαριασμό που θα κατέγραφε τα αιτήματα τους.
Θα γέμιζα ικανοποίηση, αν μου χάριζαν το λογαριασμό τού Μαρτίου.
Θα ευθυμούσα, αν έκαναν έκκληση για συναδερφική στήριξη στο «ρεύμα» Βενιζέλου.

Πρωτοτυπήστε!! Δώστε μας κίνητρα να σας στηρίξουμε.
Όλοι θέλουμε μιαν έξυπνη και φωτεινή Ελλάδα!

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Το επάγγελμα …κάνει ταμείο

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, που ούτως ή άλλως ήταν αποπροσανατολισμένος στη χώρα μας, θα θέσει άλλη μια ανορθόδοξη παράμετρο στην ορθή επιλογή επαγγέλματος, αυτή του ασφαλιστικού του ταμείου.
Το διαφαινόμενα καλύτερο ασφαλιστικό ταμείο που θα προκύψει από την επικείμενη κυβερνητική ασφαλιστική ρύθμιση, όλως τυχαίως, μοιάζει να είναι αυτό των δημοσιογράφων.
Οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να αποκτήσουν, με χαριστικό νόμο, ειδικό ταμείο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο θα μετέχουν αυτοί και μόνον αυτοί, αποκλείοντας από το προνομιούχο ταμείο και όλα τα παρεμφερή- στο δημοσιογραφικό- επαγγέλματα.
Το ’χει και λίγο το κουσούρι ο Έλληνας που, αντί να σκέφτεται πώς θα εργάζεται, σκέφτεται πώς θα συνταξιοδοτηθεί.
Οπότε προβλέπεται στο πρόσφατο μέλλον η ζήτηση για το δημοσιογραφιλίκι να είναι αυξημένη και να φυτρώνουν σαν μανιτάρια οι σχολές δημοσιογραφίας.

-Εεεε, σε σας απευθύνομαι, ιδιωτικές σχολεεεές.
Ξυπνήστε!
Βγάλτε διαφήμιση:
“Γίνετε δημοσιογράφοι. Διαλέξτε το επάγγελμα με το καλύτερο ασφαλιστικό ταμείο”.

Η φωνή των τρομοκρατών

Λίγο πριν από την απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η ελληνική αστυνομία μοίρασε στο κέντρο της Αθήνας ένα έντυπο με τίτλο: Ενημέρωση πολιτών - Προστασία κτιριακών εγκαταστάσεων.
Σας το παραθέτω αυτούσιο:
"Σας γνωρίζουμε ότι την 12/03/2008 θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα να προβείτε σε ασφαλές κλείσιμο των θυρών, έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειάς σας, απομάκρυνση διακοσμητικών ή άλλων αντικειμένων που τυχόν έχετε εξωτερικά των κτιρίων σας, απομάκρυνση οχημάτων κατά μήκος της πορείας, διασφάλιση αντικειμένων που έχετε στις προθήκες καταστημάτων σας, να έχετε σε ετοιμότητα προσωπικό ασφαλείας και γενικότερα να λάβετε κάθε μέτρο που κατά την κρίση σας θα διασφαλίσει καλύτερα το κτίριό σας. Επειδή οι ομάδες αυτές ενδεχομένως να ενεργήσουν και σε άλλους χρόνους (προγενέστερα της πορείας) παρακαλούμε όπως εγκαίρως λάβετε τα μέτρα προστασίας σας.Σε περίπτωση τελέσεως οικοδομικών εργασιών να μεριμνήσετε να έχουν απομακρυνθεί τις πρώτες πρωινές ώρες τής 12-03-2008 τα κοντέινερ με οικοδομικά υλικά καθώς και κάθε άλλο αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάπραξη εκνόμων ενεργειών και να ασφαλίσετε πλήρως τους χώρας σας, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση ατόμων σε αυτούς".
-Είναι προστασία ή τρομοκρατία ο εκφοβισμός των πολιτών έτσι ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή τους σε μια κινητοποίηση που σκοπό έχει να προστατέψει τα εργασιακά τους δικαιώματα;
-Είναι προφύλαξη ή ρατσισμός ο διαχωρισμός των πολιτών σε ειρηνοποιούς και «πολεμοκάπηλους», τη δεδομένη, μάλιστα, χρονική στιγμή;
-Είναι κρατικό ήθος ή ηθική απαξία το κάθε λογής κουκούλωμα των εργαζομένων με μαύρες κουκούλες, αποδίδοντάς τους ευθύνες και αποπροσανατολίζοντας έτσι από τις όποιες διεκδικήσεις;
-Είναι ενημέρωση ή προπαγάνδα το να προεξοφλείς επεισόδια σε μια κινητοποίηση και με αυτόν τον τρόπο να προκαλείς ο ίδιος τα επεισόδια;
-Είναι δημοκρατία ή φασισμός να έχουν αποφασίσει το μέλλον μας και να μας το δίνουν σε δόσεις σπάζοντας τις αντιδράσεις σε κύματα και οδηγώντας στον αλληλοσπαραγμό των κοινωνικών ομάδων, για να επιβιώσει η πολιτική τους πρόταση;
Η μαζική κινητοποίηση δεν αποτελεί αντίδραση σε φερόμενες ως αδιέξοδες λύσεις αλλά δράση για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο.
Και, όσο και αν αντιδράτε, σκεφτόμαστε το αύριο…

Και αν μας μοιράσατε δωρεάν μαύρες κουκούλες στο κέντρο της Αθήνας και μας στιγματίσατε ως τρομοκράτες…, τότε ας σας τρομάξουμε…μόνο με τη φωνή μας…να μη μας βγει το όνομα, αλόγιστα και άσκοπα…, για να δικαιωθείτε!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Απόθεμα ρεύματος

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, Δήμαρχος Κοζάνης (και φανατικός υποστηρικτής του Βενιζέλου), κάλεσε όλο το πολιτικό ρεύμα την Κυριακή να γιορτάσουν μαζί το καρναβάλι.
Έξυπνος ο Δήμαρχος, αφού παράλληλα εξασφάλισε και το φως στην πόλη του την κρίσιμη αυτή μέρα.
Μαζεύτηκαν πολλές κιλοβατώρες, βλέπετε!!! Και όλες σε λειτουργία…