Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Κατακτητές της δημόσιας τάξης

Στην πόλη του Μεξικό ο Δήμαρχος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Αποδεχόμενος την αδυναμία του, υιοθέτησε ανορθόδοξα μέτρα για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών σε δημόσιους χώρους, τις απαγωγές παιδιών κ.τ.λ.. Ένα από τα μέτρα αυτά που έχει ενδιαφέρον να αναφέρω είναι τα «γυναικεία λεωφορεία», στα οποία οι επιβάτες είναι αποκλειστικά θηλυκού γένους. Ο λόγος είναι οι χιλιάδες καταγγελίες που έφταναν στο Δημαρχείο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στα λεωφορεία σε καθημερινή βάση. Προς το παρόν εξυπηρετούνται δύο γραμμές με άμεσο στόχο να φτάσουν τις δεκαπέντε.
Οι αποφάσεις αυτές των μεξικανικών αρχών καταδεικνύουν ολοφάνερα την πολιτική τους αδυναμία να διασφαλίσουν την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, κάτι που σίγουρα τους καθιστά πολιτικά ανεπαρκείς.
Εν αντιθέσει με το Μεξικό, στην ευνομούμενη Ελλάδα αντιμετωπίζουμε πλέον ελάχιστα κρούσματα βίας και αυτά απομονώνονται και καταστέλλονται χάρη στις νέες τολμηρές μεθόδους των κυβερνώντων υπευθύνων για τη δημόσια τάξη της χώρας. Τελευταίο τους επίτευγμα αποτελεί η σύσταση ενός νέου σώματος αστόλων με ένστολες δραστηριότητες. Πρόκειται για το παρα-αστυνομικό τάγμα χρυσαυγιτών. Αποτελείται από ένθερμους πατριώτες που, με μηδαμινή εκπαίδευση και αφιλοκερδώς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, όποτε αυτοί θεωρήσουν ότι θα τους χρειαστεί. Σημαιοφόροι του Έθνους, γίνονται ένα με τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και κυνηγούν με γενναιότητα και τόλμη εξτρεμιστές αριστεριστές, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κάθε λογής ταραξίες. Κατά την επίθεση νομιμοποιούνται να οπλοφορούν με μαχαίρια, τσεκούρια, σπαθιά και ό,τι άλλο μπορεί να τους προστατέψει από τους ταραξίες-διαδηλωτές.
Βέβαια, η προσφορά τους στο Έθνος δε θα παραλειφθεί. Η κυβέρνηση τελεί υπό σκέψη να τους προτείνει μονιμοποίηση και συνένωση τους με τους αγροφύλακες σε ένα σώμα, αυτό των «αδιάφθορων Ελλήνων λεγεωνάριων», και να τους στέλνει σε αποστολές στο εξωτερικό για την πάταξη της κατά τόπους εγκληματικότητας.

Οπότε, ας περιμένει λίγο το Μεξικό…έρχονται οι Έλληνες κατακτητές της τάξης!