Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Χαζόπουλος ο βουτηχτής

Ένα νέο είδος πτηνού προστέθηκε πρόσφατα στην ελληνική πολιτική πανίδα. Πρόκειται για ένα πουλί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μάλιστα αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή κατηγορία. Το όνομα του; Χαζόπουλος ο βουτηχτής.
Ανήκει στην κατηγορία των καλλικέλαδων πουλιών, αν και κατά τις αναπαραγωγικές περιόδους αλλάζει το κελάηδημα του και καλεί ερωτικούς συντρόφους με ένα χαρακτηριστικό υλακώδες τιτίβισμα. Η εμφάνιση και το χρώμα του προσαρμόζονται με βάση τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Πάντως, αυτοί οι «χαμαιλεοντισμοί» δεν του αποφέρουν ιδιαίτερα οφέλη, αφού εύκολα μπορεί να τον εντοπίσει κάποιος από το παχύ μουστάκι που κάθεται φαρδιά πλατιά στη βάση του κάνω ράμφους του. Τρέφεται με αυγά άλλων πουλιών, τα οποία δεν κλέβει αλλά διαπραγματεύεται μαζί τους, τάζοντας τους μια καλύτερη φωλιά (από το τάξιμο σπίτι δε χαλάει;). Αδιαμφισβήτητα είναι ένας άριστος διαπραγματευτής, αφού δε μένει ποτέ νηστικός.
Πρόκειται γενικά για ένα ιδιαίτερα έξυπνο πουλί του Δημοσίου, το οποίο διακατέχεται από αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, η οποία τον προδίδει ουκ ολίγες φορές στην εργασία του οδηγώντας τον σε λάθη χαζά, όπως το να μην προσέχει πού βάζει την υπογραφή του, εξού και το Χαζό-πουλος. Όπως κάθε χαζοπούλι, έτσι και ο Χαζόπουλος ο βουτηχτής είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός. Κάθε ερωτική απογοήτευση την αντιμετωπίζει με τις χαρακτηριστικές γι’ αυτόν «αποπειρώμενες» εξαντλητικές πτήσεις, όπου πετά ώσπου να προδοθεί από τις δυνάμεις του και βουτά στο κενό, εξού και το βουτηχτής.
Προστάτης του Χαζόπουλου του βουτηχτή σε αυτές τις ανόητες απόπειρες αυτοκτονίας είναι ο Άγιος «Απροπαγάνδιστος», αυτός που αντιλαμβάνεται τα πραγματικά αίτια της πτώσης, αυτός που δεν αποπροσανατολίζεται από τους αέρηδες που κατευθύνουν το στερεμένο από δυνάμεις κορμί του βουτηχτή, αυτός που πιάνει πουλιά στον αέρα!
Τέλος, ο Χαζόπουλος ο βουτηχτής ανήκει στην κατηγορία των προστατευμένων ειδών αν και δεν αποτελεί δέλεαρ για τους κυνηγούς, γιατί ούτως ή άλλως δεν τρώγεται με τίποτα!


Τελικά, το έξυπνο πουλί απ’ το ….. του πιάνεται!