Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Το άσπρο μαύρο

Ένας από τους ανθρώπους της εμπιστοσύνης του Κ. Καραμανλή θεωρείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά), τον οποίο και συχνά-πυκνά συμβουλεύεται. Ο πρωθυπουργός συνηθίζει να λέει για τον Βαγγέλη (πίσω μου σ’ έχω Σατανά) ότι είναι ο άνθρωπος-προπαγάνδα, ο τύπος που μπορεί να πουλήσει πάγο στους εσκιμώους, άμμο στους βεδουίνους, αέρα στους Έλληνες. Σε μια από τις μυστικές τους συναντήσεις ο Καραμανλής του εκμυστηρεύτηκε ότι προτίθεται να κάνει κοινωνική πολιτική. Θέλει, μάλιστα, να επενδύσει στο τρίπτυχο υγεία-παιδεία-κοινωνική ασφάλιση, θεωρώντας έτσι πως θα αλλάξει τον κοινωνικό εθνικό χάρτη και επιτέλους θα επικρατήσει ισονομία, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη (λέω και τι πιστεύω στο ενδιάμεσο, έτσι;). Τότε ο κ. Μεϊμαράκης (φτου, φύγε κακό από πάνω μου) του πρότεινε την περίφημη αγορά των 415 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, μια κοινωνική επένδυση της τάξεως των 1,2 δις ευρώ που θα αλλάξει την καθημερινότητα του πολίτη. Ο πρωθυπουργός τον άκουγε με τα μάτια και το στόμα ανοιχτά να ξεδιπλώνει την-περίσσεια σε αλτρουισμό-σκέψη του.
Κάποια από τα άρματα θα χρησιμοποιηθούν ως ασθενοφόρα! Έτσι θα αρματωθεί το Ε.Κ.Α.Β. με τα πλέον σύγχρονα οχήματα με δυνατότητα άμεσης προσπέλασης ακόμη και στα πιο μικρά και δύσβατα σοκάκια των αστικών κέντρων, ακόμη και στις πιο άβατες χαράδρες της επαρχίας κερδίζοντας χρόνο που μπορεί να αποβεί σωτήριος για τον ασθενή, για τη ζωή του οποίου μετρούν ακόμη και τα δευτερόλεπτα.
Κάποια εξ αυτών θα χρησιμοποιηθούν ως σχολικά λεωφορεία για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές. Έτσι θα αποφευχθεί το οποιοδήποτε τροχαίο δυστύχημα και θα μεγιστοποιηθεί στο απόλυτο η ασφάλεια των παιδιών, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα και τους γονείς. Παράλληλα μπορούμε να δώσουμε οδηγίες στα ταξιδιωτικά πρακτορεία να μειώσουν τις τιμές των σχολικών πακέτων για εκδρομές στη χώρα του κουμπάρου μας Ερντογάν. Έτσι θα ικανοποιήσουμε και την ελληνική εθνική συνείδηση με ελληνικά τανκ να βολτάρουν στη γείτονα χώρα και πού ξέρεις; Η δύναμη της συνήθειας…
Τέλος, θα ενσωματωθεί δωρεάν στην κοινωνική ασφάλιση του πολίτη και η ατομική ασφάλεια ζωής σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης. Θα χρεωθούν σε κάθε νομό οκτώ τανκς που θα κινούνται σε όλη του την έκταση και σε καθημερινή βάση, με σκοπό να επιβλέπουν και να προστατεύουν τον πολίτη από τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.
-Καταπληκτική η ιδέα σου Βαγγέλη! (του τραμπούκου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ) είπε ο Κ. Καραμανλής. Έτσι θα ενισχυθούν και τα υπουργεία Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως.
-Θα ικανοποιηθεί και το βίτσιο μου πρόεδρε, τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης (απεταξάμην) και μέσα του σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ξαστεριά!
-Και ποιο είναι αυτό;
-Να σηκωθώ ένα πρωί, να βγω στο μπαλκόνι μου και από κάτω να περνάν τα τανκς!!