Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Ξεκούρδιστα παράσιτα

Όλη η Ελλάδα σε ένα DVD. Χώρεσαν όλοι, χώρεσαν όλα.
Η ανεργία και η φτώχια συμπυκνώθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή και έπιασαν, με διπλωματία, μια γωνιά στην ηλεκτρονική αποθήκη της εξωτερικής πολιτικής.
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι εργάτες, οι βιοτέχνες, οι μικροέμποροι, βρήκαν καταφύγιο στο δαιδαλώδη λαβύρινθο του ασφαλιστικού Μινώταυρου.
Ο παραμορφωμένος εκλογικός νόμος έκανε λίφτινγκ να διατηρήσει την ασχήμια του.
Η διαφθορά συγκατοίκησε με τη σήψη στο ηλεκτρονικό καλυβάκι που με μεράκι και προγράμματα έχτισε ο Α.Σ.ΕΠ..
H φιλανθρωπία ξανάνιωσε. Κακό υποκατάστατο μιας αξιοπρεπούς κοινωνικής πολιτικής, αντάλλαξε πρόσκαιρα το δάκρυ με το γέλιο, τη λύπη με χαρά. Με δόλο, στα υπόγεια του DVD.
Ανάγωγες απομαγνητοφωνήσεις στοιβαχτήκαν στο ηλεκτρονικό μουσικό δωμάτιο. Ανακατεύτηκαν σ’ ένα τζουκμπόξ μαζί με Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Σαββόπουλο. Ένα δύσοσμο μίγμα, ένας οικολογικός κάδος απορριμμάτων.
Ο ηλεκτρονικός σκύλος που φύλαγε τις ηλεκτρονικές Θερμοπύλες της ιστορίας μας κουράστηκε να κυνηγάει αποχαρακτηρισμένους Ιούς. Μαζεύτηκε σπιτάκι του, ξάπλωσε, αποκοιμήθηκε. Η γάτα ακολούθησε, πλάγιασε στο πλευρό του. Και το ποντίκι φώλιασε στο στόμα της, να ζεσταθεί απ’ τα χνώτα της και να τραφεί απ’ το σάλιο της. Ξεκούρδιστο παράσιτο με ουρά που ψάχνει την ηλεκτρονική του επιβίωση.
Όλη η Ελλάδα σε ένα DVD. Εκφυλίστηκαν όλοι, εκφυλίστηκαν όλα.