Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΑΣΘΕΝΗΣ ΥΓΕΙΑ

Μικρόπνoοι οργανωτικοί σχεδιασμοί από το υπουργείο υγείας, έχοντας ως κύριο γνώμονα το κομματικό συμφέρον, οδήγησαν το Ε.Σ.Υ σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ακόμη και η βιωσιμότητα του.
Η "οικονομία" στην υγεία μετέτρεψε τα ελληνικά νοσοκομεία σε πάσχοντες οργανισμούς. Η αδυναμία επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων έχει καταστήσει δυσχερή την προσπάθεια εξυγίανσης του Ε.Σ.Υ και η επίδειξη αδιαφορίας από τους αρμόδιους φορείς (διοίκηση νοσοκομείων - ΔΥΠΕ - υπουργείο) έχει σκορπίσει απαισιοδοξία ακόμη και στους "αμετανόητα" ρομαντικούς οραματιστές ενός ποιοτικού, αποτελεσματικού και διαχρονικά εκσυγχρονίσιμου Ε.Σ.Υ.

Η υγεία ασθενεί και το ολιγάριθμο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να τη θεραπεύσει.
Η υγεία ασθμαίνει και δεν υπάρχει κρεβάτι για να ξαποστάσει παρά μόνο αφιλόξενα ράντζα και ατελείωτες ουρές αναμονής
Η υγεία καρκινοβατεί και οι καρκινοπαθείς κλείνουν πιο εύκολα ραντεβού με το θάνατο παρά με τον ογκολόγο τους στα "υπεράριθμα" αντικαρκινικά νοσοκομεία του κράτους μας.
Η υγεία χωλαίνει και οι πενιχροί μισθοί των λειτουργών του Ε.Σ.Υ καμουφλάρονται έντεχνα με φακέλους και φακελάκια, τα οποία αποκρύπτουν τη διάγνωση του προβλήματος και αφήνουν τη θεραπεία να "κουτσαίνει".
Η υγεία παραλύει και η "υπηρεσία" κέντρων αποκατάστασης αναπήρων τους βγάζει διαβατήριο για υγειονομικά προηγμένα κράτη.
Η υγεία δηλητηριάζεται και τα κέντρα αποτοξίνωσης και αλκοολισμού δεν έχουν το αντίδοτο.
Η υγεία σπαταλάται από ακριβοπληρωμένες και υπερκοστολογημένες προμήθειες και η κυβέρνηση επινοεί προσχέδια νόμων διαιωνίζοντας αυτό το φαινόμενο.
Η υγεία κάνει υπερωρίες, καταπατά τα εργασιακά της δικαιώματα και καταλήγει να προσφέρει κουρασμένες παροχές, συνοδευόμενες από διαγνωστικά λάθη και αγενείς συμπεριφορές.
Η υγεία πεθαίνει και -απ’ όσο γνωρίζω- δεν έχει συγγενική σχέση με το Λάζαρο, αλλά ούτε και ο υπουργός υγείας είναι απόγονος του θεού για να της προσφέρει ζωή.

Η πολιτεία εφαρμόζει άριστα την τακτική του αποπροσανατολισμού των μαζών. Ιεραρχεί τις εθνικές μας ανάγκες κατά πως τη συμφέρει, αναδύει αντικρουόμενα συμφέροντα διαφορετικών κοινωνικών ομάδων κυβερνώντας έτσι δια του "διαίρει και βασίλευε"!

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΩΤΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τις βέλτιστες παροχές υγειονομικών υπηρεσιών καθώς επίσης και την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας στον ευρύτερο χώρο της υγείας.


Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας:
Πολίτες ασθενείς και υγιείς,
Νοσηλευτές συμβασιούχοι και μόνιμοι,
Ιατροί ειδικευόμενοι, ειδικευμένοι και επικουρικοί,
Να διεκδικήσουμε με συνοχή και συνέπεια την υγεία που μας αξίζει!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η υγεία ασθενεί και φταίει το mega που δεν προβάλλει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης