Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Αριστεροί έρωτες

Το ρομαντικό ειδύλλιο που όλοι οι αριστεροί περιμένανε άρχισε να ξετυλίγεται σιγά σιγά σαν κουβάρι στα πόδια τους. Η Αλέκα δεν μπόρεσε να κρύψει άλλο τον άσβηστο πόθο που είχε στα στήθια της για τον Αλέξη. Ο πολιτικός της λόγος έτρεμε από συγκίνηση, καθώς την πρόδιδε αφήνοντας το δικομματισμό ανεξέλεγκτο. Ο αριστερός ψάλτης της Δεξιάς άρχισε να ψέλνει άθελα του γλυκά τραγουδάκια για τον δεξιό ψάλτη της Αριστεράς. Κάθε βράδυ, λοιπόν, πήγαινε κάτω από το μπαλκόνι και του τραγουδούσε ερωτικά το «χελιδόνι» και τη «φάμπρικα» του Μαρκόπουλου. Εκείνος θυμόταν τα παλιά χρόνια που ήταν δίπλα της, ώσπου έφυγε από την αυλή της, για να μην προδοθεί από τα αισθήματα του γι’ αυτή και τη φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση.
Η Αλέκα όλα αυτά τα χρόνια δεν τον ξεπέρασε. Αυτό το γλυκό αίσθημα που είχε μέσα της ολοένα και φούντωνε. Αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τον «γλυκό» της. Το ερωτικό μήνυμα στάλθηκε πασπαλισμένο με άχνη και γεμισμένο με ερωτικά αμύγδαλα. Τον είπε κουραμπιέ και έφυγε το βάρος από μέσα της που τόσο καιρό έκρυβε μαζί με τα αισθήματα της. Ο Αλέξης λύγισε στο ερωτικό κάλεσμα. Ήξερε ότι αυτή ήταν η πιο γλυκιά λέξη που θα μπορούσε να πει η «σιδηρά κυρία» για το πρόσωπο του.
Σκέφτηκε να απαντήσει με κάτι πιο δροσερό, να της στείλει ένα συμβολικό φρούτο.
-Ένα μπουκέτο ακτινίδια; Θα την πιάσει διάρροια και δεν είναι για την ηλικία της.
-Ένα τσαμπί μπανάνες; Θα φάει και τις μπανανόφλουδες, για να μην τις πατήσει.
-Ένα μποστάνι καρπούζια; Έξω πράσινο, μέσα κόκκινο…μπα, καλό θα ήταν αλλά πριν το 1989!!
-Ένα κλαδί κορόμηλα; Δε θα τα βλέπει χωρίς γυαλιά.
Τελικά αποφάσισε. Αυτή η Αλέκα είναι…άλλο φρούτο!!
-Θα της στείλω το μανάβη της γειτονιάς με εκτυπωμένη σε φάκελο την τελευταία δημοσκόπηση που είμαστε πιο κοντά από ποτέ!!
Και το ειδύλλιο συνεχίζεται…