Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Μεταλλαγμένη υπεργεννητικότητα

Ένας από τους ειρηνικούς εχθρούς της επιβίωσης ενός έθνους είναι και η υπογεννητικότητα.
Σαφώς είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σαφώς και πρέπει να παρθούν εθνικά μέτρα για την καταπολέμηση τής υπογεννητικότητας.
Μήπως όμως παράλληλα πρέπει να παρθούν και παγκόσμια μέτρα για την καταπολέμηση τής υπεργεννητικότητας; Υπάρχουν μη προηγμένα κράτη, όπου οι γυναίκες περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους σε κατάσταση εγκυμοσύνης και οι κυβερνήσεις θεωρούν ότι έτσι κάνουν εξωτερική πολιτική.
Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, το 2050 ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί κατά 3 δισεκατομμύρια. Αν σκεφτεί κανείς ότι το καλλιεργήσιμο έδαφος αυτή τη στιγμή ήδη υφίσταται υπερεκμετάλευση, για να καλύψει τις τωρινές μας ανάγκες, θα πρέπει να βρούμε νέες δεξαμενές τροφής.

Μια τέτοια προσπάθεια έγινε στην Αμερική, όπου δημιούργησαν μεταλλαγμένα κοτόπουλα τα οποία είχαν το σχήμα μπάλας με δύο πόδια και χωρίς καν στόμα.. Όταν ξεσηκώθηκαν οι οργανώσεις καταναλωτών, τότε οι ευφυείς δημιουργοί του τερατουργήματος μετονόμασαν το κοτόπουλο σε «κοτοπουλίνο» και συνέχισαν αταλάντευτα τις προσπάθειες για εναλλακτικές τροφές.

Το μόνο που φαντάζομαι σε μια τέτοια πληθυσμιακή αύξηση είναι να ζούμε σε κοτέτσια έχοντας για κατοικίδια ζώα τα «κοτοπουλίνο» και τρώγοντας πεντάκροκα αυγά σε σχήμα οβίδας!