Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Κέντρα απεξάρτησης κατευθυνόμενων πολιτών

Το «στερητικό σύνδρομο» των φανατικών τηλεθεατών δελτίων ειδήσεων παίρνει ξέφρενες διαστάσεις. Η τριήμερη απεργία των δημοσιογράφων και η αποχή από τα δελτία ειδήσεων έχει οδηγήσει σε εκδηλώσεις τρέλας τους «μαστουρωμένους» τηλεθεατές, που στοιβάζονται σαν τα τσουβάλια στα «κέντρα απεξάρτησης κατευθυνόμενων πολιτών». Τα κυβερνητικά τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά να εξυπηρετήσουν τους «γαλάζιους τηλε-χρήστες» βρίσκοντάς τους ένα κρεβάτι.
Έντρομη η κυβέρνηση τάζει στους δημοσιογράφους τα πάντα για την ύφεση του φαινομένου που έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Η κρατική τηλεόραση ξεκίνησε να παίζει τις ώρες των ειδήσεων τον Καραγκιόζη και άλλα θέατρα σκιών που δρουν ως υποκατάστατα για τους «τηλε-χρήστες». Τα ιδιωτικά κανάλια δείχνουν επεισόδια κινουμένων σχεδίων με τον Πινόκιο τηλεπαρουσιαστή. Οι τηλεθεατές βάζουν στο τέρμα την ένταση της τηλεόρασης και δένονται στις πολυθρόνες με σχοινιά να ξεπεράσουν το στερητικό σύνδρομο.
Τα ιδιωτικά κανάλια χρησιμοποιούν και εναλλακτικές μεθόδους για την ύφεση της μεγαλύτερης, ίσως, εθνικής κρίσης μετά τη δικτατορία.
Στο mega βάζουν σε επανάληψη το γάμο της Στάη.
Στο alter βάζουν το Χατζηνικολάου να παίζει τέννις.
Στον alpha ο Κακαουνάκης μάς δείχνει τη συνταγή της τσικουδιάς.
Στον antenna ο Ευαγγελάτος κόβει «αποδείξεις» στους απεργούς.

Μια φορά χρήστης…για πάντα χρήστης???